WIE ZIJN WIJ ?

ANNICK LAMBRECHT 

Na mijn studie orthopedagogie volgde ik verder de tweejarige opleiding gezinstherapie aan Balans in Gent.

Aansluitend studeerde ik vier jaar systeemtherapie aan het Centrum voor studie van het gezin, eveneens in Gent. 

Geboeid door de menselijke psyche en menselijke systemen studeerde ik nog een extra jaar ontwikkelingspsychologie en psychodiagnostiek en psychofarmacologie.

In 2016 behaalde ik na een 4 jarige opleiding het postgraduaat 'psychoanalytische therapie' aan de Universiteit van Gent.

Ondertussen heb ik  meer dan twintig jaar ervaring in het werken met mensen met psychosociale problemen kunnen opbouwen.

Ik werkte lange tijd in de bijzondere jeugdzorg met gezinssystemen en jongeren. 

Tien jaar geleden startte ik een zelfstandige praktijk voor individuele- en relatietherapie. Naast de groepspraktijk Co-Con voer ik ook nog zelfstandig een praktijk aan het Wijngaardplein in Brugge.

Ik tracht ernaar om inzichten uit de psychodynamische kaders te verbinden met systemische kaders en wil me niet sec als systeemtherapeut of analytisch therapeut profileren.

Je kan individueel, als koppel of gezin vrijblijvend bij me terecht voor een eerste gesprek, waarin verkend wordt hoe de klacht zich precies manifesteert en wat de mogelijkheden tot therapie zijn.

Blijvend in opleiding, bijscholing, inter-en supervisie.

Er wordt, indien nodig en wenselijk en enkel op verzoek van de cliënt, samengewerkt met externen zoals andere betrokken hulpverleners (huisartsen, psychiaters,...…)

STEPHANIE DEROO 

In het najaar 2017 koos ik naast mijn full-time job als klinisch psycholoog in het Zeepreventorium, waar ik met kinderen en jongeren werk met een chronische ziekte, voor een nieuwe uitdaging en startte ik als zelfstandig therapeut in bijberoep.

In het Zeepreventorium bouwde ik ondertussen 9 jaar ervaring op bij kinderen en jongeren met een chronische ziekte, elk met hun zware psychosociale rugzak. Op die manier kwam ik in aanraking met verschillende problematieken: depressie, angst, trauma, kinderen van ouders in (v)echtscheidingen, omgaan met innerlijke conflicten, zelfbeeld en -vertrouwen, assertiviteit, leren op een constructieve manier communiceren, ontwikkelen van de identiteit en persoonlijkheid, identificeren van sterktes en zwaktes, hechtingsproblemen, emotieregulatie, ...

Mijn ervaring ligt hoofdzakelijk bij kinderen en jongeren (voornamelijk meisjes) in de adolescentie (12-18 jaar), maar alle kinderen, adolescenten, alsook jongvolwassenen met een hulpvraag zijn meer dan welkom voor een verkennend gesprek om uit te zoeken welke klachten het dagelijks functioneren belemmeren en of/hoe we samen op weg kunnen gaan in de therapie. Een goede therapeutische relatie is voor mij van allergrootst belang!

Regelmatige bijscholingen, opleidingen, vormingsmomenten en intervisies.

BARBARA VALCKE

Momenteel werk ik aan een doctoraat binnen de sociale psychologie aan Universiteit Gent. Ik ben verbonden aan Co-Con als een vrijwillig medewerker, waarbij ik met mijn volledig hart achter de visie en werking van Co-Con sta. Ik heb een master opleiding in sociologie, en besliste na deze opleiding ook de master klinische psychologie aan te vangen. Als psychologe deed ik mijn stage binnen de Bijzondere Jeugdzorg, waarbinnen ik ook een tijdje werkte als coördinator/klinische psychologe, alvorens ik startte met mijn doctoraatsopleiding. Ik heb ervaring opgebouwd met heel wat verschillende problematieken en kwam in contact met verschillende contexten, gezinnen en leefsituaties. Tijdens mijn doctoraat, werk ik ook als klinisch psycholoog in het Universitair Centrum voor Kind & Adolescent, verbonden aan Universiteit Gent. Hier begeleid ik adolescenten en jongvolwassen in hun uitdagingen en in de zoektocht naar zichzelf. Ook in Co-Con richt ik mij vooral op deze doelgroep. Vanwege mijn doctoraat, geef ik binnen Co-Con momenteel enkel op vrijwillige basis therapie aan jongeren uit de jeugdzorg die hier behoefte aan hebben. We starten vanuit de hulpvraag van de jongere, en gaan samen op zoek naar de manier waarop klachten of beperkingen aangepakt kunnen worden. Via een open gesprek bekijken we de wens van de cliënt en hoe we deze kunnen bereiken. Dit alles gebeurt in een veilige omgeving, waarbij vertrouwen centraal staat.

Groepspraktijk Co-Con, Cordoeaniersstraat 13, 8000 Brugge
Alle rechten voorbehouden 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin